30-04-05

Het Dorp

Hello,
Caparica is een klein visserstadje dat gelegen is aan de monding van de Taag.Komende van Lisboa moet men de brug van de 25ste April oprijden in de richting Zuid (Algavre).
Na het verlaten van de brug is het de eerste afrit en komt men via de IC20 rechtsreeks Caparica binnegereden.
Caparica  heeft weinig buitenlands toerisme ,het zijn vooral de mensen uit Lisboa die als eendagstoeristen het stadje bevolken .Dit heeft natuurlijk het voordeel dat men  onmiddelijk de portugugeese sfeer opsnuift zonder het hinderlijke massatoerisme die men overal in spanje tegenkomt.
Met zowat 11 Kilometer strand die men dwars door de duinen kan afrijden met een ouderwets treintje is het dus niet moeilijk om een rustig plekje in het zand te vinden en er een zalige en rustige dag door te brengen.Op een 10 tal  kilometer van Lisboa een 5 tal kilometer van Almada en amper een 25 tal kilometer van Cascaïs ,Estoril en Sintra is het een uistekende uitvalbasis om middenportugal te leren kennen.
Later nog meer over dit zeer mooie stadje en zijn inwoners.
Heraldo
29-04-05

Eerste post!

Hierbij wil ik iedereen welkom heten op mijn nieuwe blog !
Ik zal hier regelmatig iets meer vertellen over mezelf, costa de caparica en de vlamingen die er vertoeven...
Laten we dus maar beginnen met mezelf:
Mijn naam is Heraldo en zoals ge al wel zult vermoeden, draag ik alles wat met Portugal te maken heeft diep in mijn hart. Het zal nu zowat 25 jaar geleden zijn dat ik Caparica voor het eerst heb leren kennen en sindsdien gaan wij er jaarlijks een 2 a 3 tal keren naartoe. Wij zijn dus stillaan vertrouwd geraakt met het dorp en worden door de bewoners als inwoners beschouwd. In Belgie probeer ik dan ook zoveel mogelijk in het Portugueese milieu te vertoeven en heb mij dan ook enkele jaren geleden aangesloten bij de enige echte Vlaanderen -Lusitania (Zie naar mijn Links) vereeniging die zich bezig houdt met de vlamingen en de Portuguezen nader tot elkaar te brengen. Sinds vorig jaar ben ik dan ook de penningmeester en zit bijgevolg in het bestuur samen met nog enkele mensen die ik later eens zal voorstellen.
Groetjes,
 
Caparica